DLF vinder principiel sag om erstatning for vold på jobbet i Højesteret

Vold
Danmarks Lærerforening anbefaler fortsat, at man som hovedregel altid politianmelder tilfælde af vold på arbejdspladsen.

DLF vinder principiel sag om erstatning for vold på jobbet i Højesteret

Sagen omhandler en skærpet praksis fra Erstatningsnævnet, der i 2014 besluttede, at sager om vold på jobbet skal politianmeldes inden 72 timer efter hændelsen. Men denne skærpede praksis var uden lovhjemmel, konkluderer Højesteret.

Danmarks Lærerforening har ført sagen på vegne af den 44-årige kvinde. Højesteret kom med en principiel afgørelse, der slår fast, at hun har ret til erstatning, og at Erstatningsnævnet ikke kunne skærpe reglerne af egen drift.

Afgørelsen fra Højesteret kan få betydning for andre, der har fået afslag på erstatning, fordi en skade ikke blev politianmeldt inden for tre døgn. Erstatningsnævnet vil herefter gennemgå en række afgørelse truffet efter 2014 og se, om nogle af sagerne skal tages op til fornyet behandling.

Danmarks Lærerforening anbefaler fortsat, at man som hovedregel altid politianmelder tilfælde af vold på arbejdspladsen. I tilfælde af at der er særlige, konkrete og individuelle begrundelser for ikke at anmelde, anbefaler foreningen at medlemmet senest 72 timer efter hændelsen udfylder et dispensationsskema, som er udsendt til alle kredse. 

 

Emner

Målgruppe