Skattefri præmie og nedsat arbejdstid - opmærksomhed!

Kontakt A-kassen for rådgivning, hvis du overvejer at gå ned i arbejdstid

OPMÆRKSOMHED omkring konsekvenser for
EFTERLØNSORDNINGENS SKATTEFRI PRÆMIE,
i forbindelse med anvendelse af retten til nedsat arbejdstid pga. alder

 

Lærere, som er født mellem 1. august 1956 og 31. juli 1963, har ret til (arbejdstidsreglerne §6a) – når de fylder 60 år - at få nedsat deres arbejdstid med op til 175 timer årligt mod en tilsvarende lønnedgang, men med fuld pensionsret.

Nedsættelsen af arbejdstiden sker ved en ændring af beskæftigelsesgraden, som for andre deltidsbeskæftigede. Hvis en lærer er fuldtidsansat, betyder en nedsat arbejdstid på de 175 timer, at beskæftigelsesgraden nedsættes til 33,63/37. Pensionsindbetalingen vil være den samme som før nedsættelsen af arbejdstiden. (For tjenestemænd sker optjeningen af pensionsalder i forhold til den hidtidige beskæftigelsesgrad.)

Det er muligt at ønske en mindre nedsættelse af beskæftigelsesgraden, hvis det ønskes. 

Det er lærerens egen opgave at meddele ledelsen, at man ønsker at gøre brug af sin ret til nedsat tid, men ledelsen bør orientere relevante medarbejdere om retten og oplyse, hvornår læreren skal meddele, om læreren ønsker at anvende sin ret.

VIGTIGT

Den enkelte lærer skal være opmærksom på eventuelle konsekvenser af nedsat arbejdstid i forhold til a-kassen. For lærere, der er med i efterlønsordningen, drejer det sig om konsekvenserne for optjening af skattefri præmie.

RÅDGIVNINGEN GIVES AF A-KASSEN!

http://www.dlfa.dk/Om-os/Kontakt-os/
(De skriver: Du kan kontakte os ved at sende en besked eller ringe til os på 70100018. Vi holder åbent mandag til torsdag fra 10.00 - 15:30 og fredag fra 10.00 - 14.30.)

Emner

Målgruppe