Ny model for modtagelse af tosprogede elever- BSU INDSTILLING KLAR

Tosprogede elever/flygtninge direkte i klasserne

Byrådet skal godkende ny model for modtagelsen af tosprogede elever.
Børne-og Skoleudvalget har lavet en indstilling.

Ønskerne til den nye model er dels at få integreret eleverne( p.t. 55 elever) så hurtigt som muligt i deres lokalmiljø, dels at gøre modtagelsen mere robust overfor eventuelle udsving i antallet af tosprogede elever. Det er en forventning/betingelse, at opgaven løses ressourceneutralt.

Forvaltningen foreslog på basis af skoleledernes ønsker, at hver skole får en andel af midlerne og selv løser opgaven og sikrer, at der leves op til lovens krav.

Det betyder, at fra skoleåret 2018/2019 indskrives alle nye tosprogede elever direkte i almenklasserne.

 

Læs sagsfremstilling og BSU beslutning her.

Indstilling

  1. At Fredensborg Kommune nedlægger modtageklasserne ved udgangen af skoleåret 2016/2017.
  2. At Fredensborg Kommune fra skoleåret 2017/2018 som følge heraf indskriver tosprogede elever direkte i distriktsskolerne (model 3A).
  3. At de ressourcer, som frigives ved at nedlægge modtageklasserne, lægges ud til distriktsskolerne til at løfte opgaven med denne elevgruppe.
  4. At der løbende følges op på erfaringerne, således at modellen kan evalueres efter et år.

 

Kreds 36 sad ikke med i  arbejdsgruppe men er blevet orienteret og har fået mulighed for at kommentere direkte og vedlagt på mulighederne.
Kreds36 foretrækker en ”flyverfunktion”/et superteam, som i et samarbejde med skolens lærere servicerer alle skoler lokalt.
Læs kommentarerne fra Fredensborg Lærerkreds her.

Vi gjorde endvidere opmærksom på den øgede opgavemængde, der med direkte indskrivning vil blive tilført den enkelte lærer i klassen. Der blev også peget på behovet for efteruddannelse i den forbindelse..

Emner

Målgruppe